U bent nu hier: Onderwerpen > Verontreinigde grond


 

 


INFORMATIE OVER VERONTREINIGDE GROND BETER ONTSLUITEN

Informatie over verontreinigde grond dient centraal te worden ontsloten. Momenteel wordt in LEF verband gewerkt aan een business case Bodemloket 3.0 waarbij bronhouders hun informatie over verontreinigde grond beschikbaar stellen voor hergebruik door andere partijen. Hergebruik van informatie voorkomt onnodige kosten en leidt tot meer efficiente planning en aanpak van graafwerkzaamheden.

In het wetsvoorstel Basisregistratie Ondergrond (BRO) dient daartoe een verplichting te worden opgenomen op dezelfde voet als voor kabels en leidingen (WION) en gebouwen en terreinen (wetsvoorstel GBT). Daartoe zijn in de Tweede Kamer tijdens de behandeling van het wetsvoorstel vragen gesteld. De Tweede Kamer is thans in afwachting van de Nota naar aanleiding van het verslag.   
De Groep Graafrechten is een samenwerkingsverband van BT Nederland N.V., Ziggo B.V., COLT Telecom B.V., Eurofiber Nederland B.V., euNetworks B.V., Global Crossing B.V., i-21 Netherlands B.V. (Interoute), Level3 Communications B.V., Reggefiber tth B.V., Tele2 Nederland B.V., en Verizon Nederland B.V.