U bent nu hier: Onderwerpen > richtlijn breedband kostenreductie


 

 


In juni is de Europese richtlijn breedband uitrol en kostenreductie in werking getreden. Met de richtlijn wordt beoogd de uitrol van nieuwe breedbandige netwerken met hoge snelheid (> 30 Mbps) in de lidstaten te stimuleren. De Europese doelstelling van de Digitale Agenda is dat in 2020 alle huishoudens kunnen beschikken over een internetaansluiting met een minimale snelheid van 30 Mbps. In 2020 dient 50% van de huishoudens te kunnen beschikken over 100 Mbps. In Nederland is deze doelstelling reeds behaald. Om die reden dient bij de implementatie aandacht te worden besteed aan optimalisering van de randvoorwaarden voor beheer en exploitatie van telecomnetwerken.

De Groep Graafrechten is in overleg met het Ministerie van Economische Zaken over de implementatie in Nederlandse wet- en regelgeving.   
De Groep Graafrechten is een samenwerkingsverband van BT Nederland N.V., Ziggo B.V., COLT Telecom B.V., Eurofiber Nederland B.V., euNetworks B.V., Global Crossing B.V., i-21 Netherlands B.V. (Interoute), Level3 Communications B.V., Reggefiber tth B.V., Tele2 Nederland B.V., en Verizon Nederland B.V.