U bent nu hier: Onderwerpen


 

 


Onderwerpen

Als gevolg van de liberalisering van de telecommarkt en voortdurende technologische ontwikkelingen is de regelgeving voor de elektronische communicatiesector voortdurend in beweging. Dat geldt zeker ook voor de regelgeving over ondergrondse telecommunicatie-infrastructuur. Zo is op 1 februari 2007 hoofdstuk 5 van de Telecommunicatiewet - waarin regels staan over de aanleg, instandhouding en opruiming van kabels - ingrijpend gewijzigd. Daarnaast hebben het Ministerie van Economische Zaken en de telecommunicatie- en nutssector samengewerkt aan de totstandkoming van de de Wet Informatie-uitwisseling Ondergrondse Netten (WION ofwel Grondroerdersregeling) die als voornaamste doel heeft het voorkomen van graafschade.

Deze en andere onderwerpen waarmee de Groep Graafrechten zich bezighoudt, vindt u hiernaast in de menubalk. Door hierop te klikken komt u op de pagina met nadere informatie over de betreffende regelgeving en de standpunten van de Groep Graafrechten.   
De Groep Graafrechten is een samenwerkingsverband van BT Nederland N.V., Ziggo B.V., COLT Telecom B.V., Eurofiber Nederland B.V., euNetworks B.V., Global Crossing B.V., i-21 Netherlands B.V. (Interoute), Level3 Communications B.V., Reggefiber tth B.V., Tele2 Nederland B.V., en Verizon Nederland B.V.